Puzzeltocht op de fiets

Rinnie wint prijs voor puzzeltocht ‘Bevrijdingsroute’

IMG_6739 liggend

In het voorjaar van 2020 heeft onze afdeling een fietstocht samengesteld, met als thema ‘75 jaar bevrijding Apeldoorn’. Het idee was deze fietstocht samen met een aantal leden te rijden. Vanwege de coronaperikelen kon de tocht toen niet door gaan. En nu – een jaar later – opnieuw niet.

Op eigen gelegenheid

Dit voorjaar besloten we de tocht aan al onze leden aan te bieden, zodat een ieder die op eigen gelegenheid kon rijden. Bovendien hebben we er een puzzeltocht van gemaakt, nog steeds rekening houdend met het thema: de bevrijding.

Vanuit Apeldoorn voerde de route door de IJsselvallei en deels langs de IJssel, door Voorst, langs Twello en Teuge; allemaal via knooppunten.

Leerzame en gevarieerde tocht

Een aantal leden heeft deze fietstocht gemaakt en dat leverde positieve reacties op: de informatie onderweg was leerzaam en de route zeer gevarieerd. Een enkeling heeft het mooie weer van eind mei niet afgewacht, en fietste de tocht zelfs in de regen…

Praktische attenties

Uiteraard kwamen er ook inzendingen van de puzzeltocht binnen. Uit de goede inzenders heeft de afdeling één winnaar geloot: Rinnie Wilbers. Organisator Bert Middeldorp de prijs persoonlijk gaan langsbrengen bij de winnares: een combinatie van lekkere en praktische cadeautjes. Ook de andere goede inzenders hebben een kleine attentie van de afdeling ontvangen. Leuk dat jullie allemaal zo enthousiast hebben meegedaan!

Routebeschrijving blijft op web

Voor wie de tocht (nogmaals) wil rijden: de routebeschrijving en GPS-bestand blijven vindbaar op onze website: https://apeldoorn.fietsersbond.nl/2021/04/13/fietsersbond-bevrijdingstocht/

IMG_6741

Categorieën