Fietsersbond houdt inloopspreekuur in bieb

Spreekuur Fietsersbond in centrale bibliotheek

Fietsersbond Apeldoorn gaat met enige regelmaat een inloopspreekuur houden voor iedereen die vragen of meldingen heeft op fietsgebied. Het eerste spreekuur is op zaterdag 20 april van 10-12 uur in de Centrale bibliotheek, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Fietsersbond Apeldoorn zit dan aan de ronde tafel, vlak bij de informatiebalie van de bibliotheek.

Persoonlijk vragen stellen

Bert Licht, die samen met Eva Snijders dat eerste spreekuur zal houden, geeft uitleg over het waarom. ‘Regelmatig krijgen we vragen van fietsers via onze mailbox. Maar ik weet dat het ook prettig is om gewoon even persoonlijk met elkaar te praten. In de gemeente Epe heeft de Fietsersbond daar al positieve ervaringen mee opgedaan.”

3e Zaterdag april en juni

De Fietsersbond zal voor de zomervakantie tweemaal spreekuur houden: op de derde zaterdag van april en de derde zaterdag van juni. “Als dat succesvol is, gaan we daar vanaf september mee door. Dan op andere locaties in de gemeente”, vervolgt Bert.

Samen beter

“Omdat wij zelf veel fietsen, zien we al veel zaken die bij de gemeente aangekaart moeten worden. Maar regelmatig worden we ook door anderen op situaties gewezen: een ontbrekend verkeersbord, een onmogelijk paaltje dat best weg kan, een wat andere belijning, een betere zichthoek, wijkende tegels. Samen maken we het beter!”

Categorieën