Fietsers in de knel

Onveilige situatie bij bouwwerkzaamheden? Melden!

2024-01 (minder pixels)

Het komt nogal eens voor: er zijn werkzaamheden in een wijk. Grote kranen en andere werktuigen versperrende de weg. Soms alleen vervelend, maar het kan ook tot gevaarlijke situaties leiden. Elke waarschuwing of een bord voor een omleiding ontbreekt. Wat te doen?

Melden bij wijkbeheerdeer

Aannemers of evenementenorganisatoren die werkzaamheden gaan uitvoeren waarbij verkeer wordt gehinderd, moeten een verkeersplan indienen bij de gemeente. De gemeente toetst de plannen dan op veiligheid, onder andere voor fietsers.

Maar het gebeurt ook dat er geen plan wordt ingediend. Of dat het plan niet correct wordt uitgevoerd. In dat geval is de wijkbeheeder het aanspreekpunt. Die wijkbeheerder wordt ook wel ‘regisseur openbare ruimte’ genoemd.

De namen en mailadressen zijn te vinden op de website van de gemeente: https://www.apeldoorn.nl/contact/contact-met-uw-wijk

Gewone klacht? Doe een 'melding'

Heb je een klacht over de openbare ruimte die minder spoedeisend is? Dan kun je een melding doen via de website van de gemeente. Eerder was ‘Buitenlijn’ het zoekwoord, maar dat bestaat niet meer op de nieuwe website. Jammer! Nu worden meldingen gedaan via apeldoorn.nl/meldingen. Daarna even zoeken naar de juiste categorie.

Recente voorbeelden

De foto’s op deze pagina zijn (in dec23, jan24 en feb24) gemaakt aan de
– Lepelaarweg (tussen Kayersdijk en Matenpoort),
– bij Omnisport (fietspad naast parkeerterrein tuincentrum). Let op de ‘kabelbrug’, onderaan de foto. Een gemeen obstakel, dwars over fietspad. Zonder waarschuwing. Slecht te zien, zeker niet in donker!
– fietspad Matenpoort (ter hoogte van Heelmeestersdreef).

Categorieën