Voor herhaling vatbaar

Geanimeerd Fietscafé met pubquiz in Apeldoorn

IMG_8046 xx

Op maandag 17 april had Apeldoorn haar eerste Fietscafé. Met zo’n 20 deelnemers was het Theehuis aan het Westenenkerpark precies goed gevuld.

Pubquiz met kunst, geschiedenis en regels

Anders dan bij de jaarlijkse ledenvergadering, was er meer tijd om even met elkaar te praten over fietszaken en andere belangrijke dingen. In vier rondes werden vragen gesteld over ‘Fietsen in Apeldoorn’, ‘Fietsgeschiedenis’, ‘Dame/heer in het verkeer’ en ‘Kunst en cultuur’ (ja, ook dat!).

Discussie

Het leidde tot discussie, ook achteraf. Hebben we echt maar 17 fietsknooppunten binnen de bebouwde kom? De kaart van Apeldoorn en de Fietsrouteplanner werden erbij gehaald. En ja hoor! Klopt. En die beroemde fietser van rond 1900? René Louis de Fielliettaz Goethart? Aan hem zullen we op de Facebookpagina en in onze nieuwsbrief nog wel eens aandacht besteden.

Fietswijn met bloemenvaas

De winnaars van de pubquiz gingen naar huis met een fles fietswijn (én theezak-bloemenvaas), een zak Fietsjespasta (“Gaan we die samen klaarmaken, joh!”) of een setje fiets(ansicht)kaarten.

Fietsfoto's en -verhalen

Na koffie of thee met appeltaart nam menigeen nog een pilsje of glaasje fris, om verder te praten, rond de fietsboeken van Trudy, over fietsperikelen in de gemeente en wat al niet meer. Gezellig, ontspannen en ook een beetje leerzaam.
Bedankt Edwin en Tim, voor de prima verzorging in Theehuis Westenenkerpark.nl #fietsersbond

Categorieën