Niet fietsen en niet fietsparkeren tussen 11 en 18 uur

Even goed kijken: dit mag er nu in het centrum van Apeldoorn

sdr

We lazen het bij toeval in de nieuwsbrief van Wijkraad Centrum (juni 2022): “Binnenkort mogen fietsers in het centrum van Apeldoorn tot 11 uur ’s morgens hun fiets overal parkeren.” Goed nieuws, uit betrouwbare bron, want één van de verkeersambtenaren had het in een wijkraadsvergadering genoemd.

En toen de officiële borden in het centrum waren geplaatst, stond het het er ook zwart op wit: fietsen en fietsparkeren mag niet tussen 11 en 18 uur (op donderdag pas na 21 uur). Buiten deze uren dus wel.

’s Morgens wel parkeren ?

Kortom: wie snel een boodschap wil doen bij de Hema of zo, moet dat vooral vroeg in de ochtend doen. En in het centrum zijn diverse plekken met wit-omrande vakken, waar je de hele dag je fiets neer kunt zetten.
AANVULLING 28okt22: HET LIJKT ER TOCH NIET OP DAT DIT KLOPT. AAN BEGIN HOOFDSTRAAT BORD DAT AANGEEFT: NIET FIETSEN TUSSEN 11 en 18 UUR. TOESTAAN PARKEREN STAAT NIET GENOEMD.

Toch is het wel zaak om een korte studie te maken van de borden in de diverse straten: er zijn wat verschillen én er staat enorm veel informatie op elk bord.

Beekstraat en Marktstraat

Als je vanuit de Stationsstraat naar de Beekstraat en Marktstraat fietst, mag je daar de hele dag fietsen. Pas na kruising Beekstraat/Marktstraat begint het voetgangersgebied en staat er een bord dat je na 11 uur niet mag fietsen. Hetzelfde in de Marktstraat. Daar mag je altijd fietsen, maar na de fietsenstalling (en bij de metalen paaltjes) begint het voetgangersgebied.

Categorieën