Rondtocht van 25 km vanuit De Maten zuidwaarts

Tweede Doortraproute gereed

Doortraproute Apeldoorn-Zuid

De tweede Apeldoornse Doortraproute is een feit! Bert Middeldorp (kerngroeplid Fietsersbond Apeldoorn) ontwikkelde de route, vele oudere Apeldoornse fietsers hielpen als testrijder en inmiddels staat-ie online.

 

Doortraproutes

Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20­-25 km voor senioren. De routes zijn mooi en groen. Ze gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels. Daardoor is het traject bijvoorbeeld ook met een bakfiets, driewieler of vierwieler te rijden.

Variatie

Deze route kent veel variatie. Vanuit het startpunt rij je eerst door het Matenpark, vervolgens over het comfortabele fietspad langs de Elsbosweg, door boeren-binnenwegen naar camping De Bosgraaf. Daarna gaat het verder door de dorpen Oosterhuizen en Lieren, langs het Apeldoorns Kanaal, terug naar het beginpunt: knooppunt 90 (Matenpoort).

Zo brengt een omgeving die je dénkt te kennen, wellicht toch bijzondere verrassingen met zich mee.

De route is te downloaden via https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsroutes/doortraproutes/doortraproute-apeldoorn-beekbergerwoud-25-km/

Categorieën