Groen Lintje voor oud-voorzitter Jan Timmner

Ruim 20 jaar inzet voor prettig en veilig fietsen in gemeente Apeldoorn

WhatsApp Image 2022-06-28 at 12.40.50 PM (1)

Tijdens een zonnige en gezellige middag op de StadsAkkers werden op donderdag 23 juni 2022 de Groene Lintjes uitgereikt. Eén van de groene helden was Jan Timmner, die ruim 20 jaar voorzitter was van Fietsersbond Apeldoorn en nog steeds actief is.

Het initiatief voor het jaarlijks uitreiken de Groene Lintjes komt van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks Apeldoorn. Daarmee zetten zij een aantal mensen of organisaties in het zonnetje voor hun inzet op het gebied van natuur en milieu. Dat gebeurt al voor de 18e keer, in het kader van Wereldmilieudag (dit jaar op zondag 5 juni).

De groene helden werden feestelijk ontvangen op de StadsAkkers, waar eerst een rondleiding werd gegeven over het terrein. Daarna was er een spetterend optreden van de breakdancers van de Klup: the Fantastic Squad.

JAN TIMMNER, oud-voorzitter Fietsersbond Apeldoorn

Jan was genomineerd door de kerngroep van Fietsersbond Apeldoorn. “Meer dan 20 jaar heeft Jan zich als voorzitter – en dus nog veel langer als betrokken kerngroeplid – hard gemaakt om het fietsen in Apeldoorn prettig en veilig te houden. Zijn inzet is duidelijk gericht op ‘samen, met de gemeente’ omdat je dan echt iets voor fietsers kunt betekenen. Het uitgangspunt is altijd om te kijken door de ogen van een fietser. Maar hij realiseert zich ook dat de gemeente geen ijzer met handen kan breken. Met andere woorden: je moet realistisch blijven. En optimistisch!‘’ Het lintje kreeg hij opgespeld door zijn vrouw Ria.

Nog meer groene helden

De andere gedecoreerden waren:

  • Nico van Os en Martie van Ruiten (die ervoor zorgen dat de container-tuintjes aan de Nieuwstraat er altijd netjes uitzien);
  • Patrick van Gurp (die zich als Jungle Warrior, met dans en beeld, inzet voor het behoud van het regenwoud in Indonesië, en specifiek de strijd tegen palmolie. Hij richt zich nu op bewustwording in en rondom Apeldoorn);
  • Froukje Runia (voor haar inzet bij de initiatiegroep ‘De Duurzame Parken’, met als doel mensen in die wijk te stimuleren hun huis te isoleren en energie te besparen);
  • Edith van der Meulen (die zich jarenlang heeft ingezet voor het bestuur van Waterschap Veluwe, en als Heemraad diverse ecologisch en milieutechnische veranderingen voor elkaar heeft gekregen. Ook hergebruikt ze alles wat je je maar kunt voorstellen);
  • Herenboeren-boerderij ‘De Groote Modderkolk’ in Loenen (waar één boer en vele vrijwilligers samen onverminderd enthousiast lokaal voedsel produceren).
StadsAkkers Apeldoorn
StadsAkkers Apeldoorn

Video’s

Van de uitreiking zijn twee video’s gemaakt:

Categorieën