Woensdag 15 juni 2022, 10-14 uur: De Groene Hoven

Fietsinformatiedag voor senioren in Apeldoorn

Ook opening van eerste Apeldoornse Doortraproute

Op de fiets (2)

Op woensdag 15 juni organiseren Doortrappen Apeldoorn en de Fietsersbond een Fietsinformatiedag in Apeldoorn. Tijdens deze dag helpen fietsdocenten van de Fietsersbond senioren veilig op het zadel. De Fietsinformatiedag vindt plaats van 10.00–14.00 uur bij De Groene Hoven aan de Koninginnelaan 280. Om 10.30 uur wordt daarnaast de eerste Apeldoornse Doortraproute geopend en kan deze gelijk worden gefietst. Met kans op een mooie prijs.

Veilig en plezierig fietsen

Met de Fietsinformatiedag wordt aandacht gevraagd voor fietsveiligheid voor senioren. Tijdens de dag worden tips gegeven om veilig en met plezier op de (elektrische) fiets te stappen. Daarnaast helpen fietsdocenten onder andere bij het goed afstellen van de fiets en beantwoorden ze fietsvragen. Ook geven ze tips voor de aanschaf van een passende fiets en het uitstippelen van een fietstocht.

Kom langsfietsen tussen 10 en 14 uur

Er is een fietsparcours waarmee geoefend kan worden. Verder worden er fietsfit-oefeningen gedaan. Senioren kunnen langsfietsen om in gesprek te gaan met de fietsdocenten. Aanmelden is niet nodig.

Nieuwe Doortrappen-route

Zin om gelijk een mooie en veilige ronde te fietsen? Dat kan door de Doortraproute Apeldoorn te rijden. Start en finish is tevens bij De Groene Hoven, waar de route wordt uitgedeeld. Het is een route van 24 km, met voldoende rustpunten. Bovendien zoveel mogelijk ruime en rustige paden, en weinig obstakels. Iedereen die de route die dag gaat fietsen en tussentijds mooie/leuke foto’s maakt, wordt gevraagd deze te delen. De mooiste foto’s worden beloond met mooie prijzen!

Organisatoren

Deze dag wordt georganiseerd door Doortrappen Apeldoorn en de Fietsersbond, onder andere in opdracht van de gemeente Apeldoorn en de provincie Gelderland. Meer informatie over Doortrappen is te vinden op www.doortrappen.nl.

Categorieën