Infokraam bij drie fietsenwinkels

Doortrappen informeert tijdens Dag van de Fietshelm

Woensdag 20 april, 10-12 uur

2022-04-13 Dag vd Fietshelm (poster half)

Woensdag 20 april is het de eerste landelijke Dag van de Fietshelm. Tijdens deze dag zal Doortrappen Apeldoorn bij drie fietsenwinkels aanwezig zijn om met bezoekers in gesprek te gaan over veiligheid en fietsen. Van 10.00-12.00u is het team van Doortrappen te vinden bij De Fietsenmaker (Kanaal Zuid 72A), Harleman Tweewielers (Pinksterbloem 12) en Bessels Tweewielers (Ugchelseweg 161). Voor iedere bezoeker is er een informatief boekje.

Veiligheid vergroten

De Dag van de Fietshelm is een initiatief van het fonds HersenStrijd (https://www.hersenstrijd.org/) met als doel: het promoten van de fietshelm in heel Nederland. Op basis van vrijwilligheid, zonder wettelijke verplichting. Omdat het de veiligheid van fietsers enorm kan vergroten.

Zelfverzekerd op de fiets

Doortrappen zet zich in om het veilig op de fiets zitten bij senioren onder de aandacht te brengen en om zelfverzekerd deel te nemen aan het verkeer. Het team van Doortrappen Apeldoorn gaat graag met u in gesprek over veilig fietsen: het omgaan met de elektrische fiets, gebruik van een spiegel, de lage instap en het al-dan-niet gebruikmaken van een helm.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Dag van de Fietshelm op https://www.hersenstrijd.org/

In Nieuwsblad Stedendriehoek van 13 april 2022 (pagina 31) en op de landelijke website van Doortrappen (www.doortrappen.nl) is informatie te vinden over deze activiteit bij drie fietsenmakers én een interview met Gelre-neuroloog Erik van Wensen.

2022-04-13 Dag vd Fietshelm (Stedendrieh, adv)

Categorieën