Vette streep door vlotte fietsroute naar Epe

Gaan ontwerpplannen de prullenbak in?

Fietspad naar Epe

Al jaren wordt gesproken over een flinke verbetering van de fietsroute tussen Apeldoorn en Epe. Maar eind februari besloot de gemeenteraad van Apeldoorn dat er géén groen licht komt voor het Apeldoornse deel. Zes miljoen euro voor de fietsers is te veel. Fietsersbond Apeldoorn is uiteraard erg teleurgesteld, maar we blijven de ontwikkelingen op de voet volgen.

In de gemeenteraad werd bovendien gezegd – na al die jaren met projectgroepen, klankbordgroepen en bewonersbijeenkomsten: “Is die route eigenlijk wel nodig? We kunnen het geld beter aan echte knelpunten besteden.” In de gemeente Epe klonken heel andere geluiden: daar stemde de gemeenteraad wél in met de plannen. Maar zonder twee positieve besluiten komt er zeker geen ruime bijdrage van de Provincie Gelderland en de Rijksoverheid.

Afgeslankte plannen
Is alles nu voor niets geweest? Hopelijk niet, want er liggen heel veel ontwerpen (of waren het nog droombeelden?) Nu gaat onderzocht worden hoe het Apeldoornse deel in afgeslankte vorm (onderhoud, veiligheid) kan worden aangepast.

Categorieën