Vul de vragenlijst in voor zondag 31 oktober

Jury gezocht: welke gemeente wordt Fietsstad 2022?

Knipsel foto forens (met tekst)

Het is weer zover! Nadat in 2020 de gemeente Veenendaal met de hoofdprijs aan de haal ging, zijn we nu op zoek naar de Fietsstad van 2022. Alle fietsers in Nederland kunnen hun gemeente nu beoordelen.

Veiligheid en fietsgeluk

Welke gemeente heeft grote stappen gezet in fietsveiligheid, aanleg van fietssnelwegen en fietsgeluk? Waar is het fantastisch fietsen? Welke gemeente verdient die prestigieuze titel Fietsstad 2022? Om die vraag te beantwoorden zoekt de Fietsersbond naar fietsende juryleden. Jureren kan hier. Alle invullers maken kans op de Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,-!

Jij bent expert!

Fietsersbond-directeur Esther van Garderen roept alle Nederlanders op om mee te doen: “Voor de Fietsstadverkiezing van 2022 zoeken we een echte vakjury: alle fietsers in Nederland. Want de beste expert om te beoordelen of jouw gemeente fietsvriendelijk is, dat ben jij als fietser zelf! Niet alleen de dagelijkse fietser, maar ook als je af en toe fietst. Elke gemeente telt daarbij, van Aa en Hunze tot Zwolle en van Zwijndrecht tot Apeldoorn. De Fietsstadverkiezing is zo opgezet dat elke gemeente kans maakt, hoe klein of groot die ook is. Bovendien zijn er ook speciale prijzen voor bijvoorbeeld de Snelste Stijger.”

Afstelling verkeerslichten en kwaliteit asfalt

De fietsende juryleden mogen hun licht laten schijnen over functionele zaken als ruimte op fietspaden, afstelling van verkeerslichten en kwaliteit van asfalt. Het innerlijke jurylid wordt daarbij niet vergeten, want het veel subjectievere ‘fietsplezier’ en ‘fietsbeleving’ komen ook aan bod. Kortom: jureren is voor élke fietser in élke gemeente.

Maak kans op een mooie fiets!

De Fietsstadverkiezing helpt het fietsgeluk van de Nederlandse fietsers te verhogen. Zowel de Fietsersbond als Gazelle staan pal voor die doelstelling. Daarom is Koninklijke Gazelle voor de tweede keer op rij hoofdsponsor van de Fietsstadcampagne 2022. Dankzij deze samenwerking maken alle invullers van de enquête kans op de Gazelle Bloom C7 HMS.

Vul de vragenlijst in op www.fietsstad.nl

Categorieën