Informatiebijeenkomst op 7 oktober

Fietsmaatjes in Apeldoorn?

Fietsmaatjes Apeldoorn gaat starten

In en rondom de gemeente Apeldoorn kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist dan extra fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn.

Samen op pad

‘Fietsmaatjes’ is een (landelijk) initiatief. Het stelt iedereen die niet (meer) zelfstandig kan fietsen in staat om samen met een fietsmaatje (vrijwilliger) op een (elektrisch ondersteunde) duofiets op pad te gaan. Nu zijn duofietsen vaak alleen beschikbaar voor bewoners van instellingen; Fietsmaatjes maakt ze ook toegankelijk voor mensen die thuis wonen.

Verkenning positief

De afgelopen maanden hebben we al met veel mensen gesproken over Fietsmaatjes. We zijn onder de indruk van het aantal duofietsen dat aanwezig is bij zorginstellingen in de gemeente Apeldoorn. Deze worden veelvuldig en met veel plezier gebruikt door de bewoners van deze instellingen. Op een enkele uitzondering na zijn ze niet beschikbaar voor mensen die thuis wonen en niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Er zijn de nodige signalen dat daar wel behoefte aan is. Fietsmaatjes Apeldoorn zou daarin kunnen voorzien.

Verder zijn er de nodige mooie initiatieven waarbij Fietsmaatjes mooi kan aansluiten, zoals Doortrappen in Apeldoorn en Beweegmaatjes.

Ook in de gemeente Apeldoorn!

De wind door de haren. Je favoriete route van vroeger fietsen. Door de trapondersteuning kan dit naar eigen vermogen. Onderweg gezellig contact met je fietsmaatje die naast je zit. Wij vinden dat Fietsmaatjes in de regio Apeldoorn niet mag ontbreken en hebben het plan hiermee te starten.

Kom naar de informatiebijeenkomst

Nieuwsgierig? Op donderdag 7 oktober (van 19.30-ca. 21.00 uur) organiseren we een informatiebijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u informatie over de locatie.

Iedereen die het leuk vindt om meer over Fietsmaatjes te horen, eenmalig mee te denken of eventueel als samenwerkingspartner, als mede-initiatiefnemer of (fiets)vrijwilliger een steentje wil bijdragen, is welkom! Graag gaan we met u in gesprek over de meerwaarde van een dergelijk burgerinitiatief voor de gemeente Apeldoorn. Ook zijn we benieuwd naar uw vragen en tips. Op basis van deze bijeenkomst besluiten we of er voldoende draagvlak is om daadwerkelijk van start te gaan met Fietsmaatjes Apeldoorn.

Initiatiefnemers

Stephan de Ru (Apeldoorn), enthousiast geworden door zijn vader die fietsvrijwilliger is bij Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn

Marijke Booijink (Ugchelen), voormalig fietsvrijwilliger en coördinator bij Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp

Jeroen van Meijgaarden (Ugchelen), zelf fanatiek fietser.

Aanmelden bijeenkomst

Graag aanmelden voor de informatiebijeenkomst via: [email protected]

Meer informatie: www.fietsmaatjes.nl

 

Copyright foto: Fietsmaatjes.nl – Wim Schellekens

Categorieën