Nieuwsbericht en video op Omroep Gelderland

“Fietsverbod Kapelstraat zet Apeldoorn op scherp”

Kapelstraat, wandelstraat

De Kapelstraat blijft de gemoederen nog bezig houden. ‘To bike or not to bike, that’s the question.’ Met andere woorden: blijft deze straat open voor fietsers, of moeten we binnenkort verplicht afstappen?

Op 26 mei 2021 was op de website van Omroep Gelderland in een nieuwsbericht te lezen waarom er verschillend over wordt gedacht.  In de video komen voor- en tegenstanders van het openhouden van deze fietsverbinding aan het woord.

Nieuwsbericht: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/6985983/Fietsverbod-Kapelstraat-zet-Apeldoorn-op-scherp

Video: https://www.omroepgelderland.nl/media/41682/Fietspad-is-splijtzam-in-Apeldoorn

Gemeenteraad besluit op 10 juni

Op donderdag 20 mei sprak de gemeenteraad van Apeldoorn al over de situatie in de Kapelstraat, die onderdeel uitmaakt van de (grotere) Binnenstadsvisie. De Fietsersbond was een van de insprekers tijdens de Politieke Markt (PMA). Op donderdag 10 juni zal het overleg in de gemeenteraad worden voortgezet en valt er een besluit. Het blijft spannend!

Categorieën