We gaan ‘Doortrappen’ in Apeldoorn

Veiliger fietsen voor senioren; tot je 100ste!

Doortrappen logo 793×242

Het -landelijke- programma Doortrappen is ook in Apeldoorn gestart, op initiatief van de gemeente. Het programma wil bevorderen dat senioren op een veilige manier kunnen blijven fietsen. Via diverse kanalen en bestaande activiteiten krijgen ouderen informatie en kunnen ze vaardigheden oefenen. Niet met een wijzend vingertje, maar prikkelend, luchtig en laagdrempelig.

Werkgroep en partners
De werkgroep bestaat uit Tjeerd Lemstra (Stimenz), Bart Terwisscha (Accres), Theo Hoogeveen (Senioren Platform Apeldoorn) en Anja Straathof (Fietsersbond Apeldoorn). Daarnaast zijn er ‘partners’ die niet deelnemen aan de -voorlopig digitale- vergaderingen, maar wel feedback kunnen geven. Die partners zijn o.a. Fietsgilde Apeldoorn, een fysiotherapiepraktijk en een ergotherapeut.

Dag van de Ouderen
De plannen worden nu ontwikkeld. Heel concreet: Doortrappen zal op zaterdag 2 oktober a.s. te vinden zijn bij de Dag van de Ouderen, aan de Dubbelbeek. Volop fietsinformatie, een fiets-APK en een parcours waar senioren tips en tricks kunnen leren. Leuk, leerzaam en vooral gezellig.

Suggesties welkom!
Heeft u suggesties voor de werkgroep? Waar heeft u behoefte aan? Laat het weten!
Meer info: www.doortrappen.nl/apeldoorn

Fiets APK

Het eerste product van Doortrappen Apeldoorn staat inmiddels op de website: een checklist voor een snelle ‘fiets-APK’. In 15 stappen loop je de belangrijkste onderdelen van je fiets even langs.

(Klik op de gele pijlen -links en rechts- om te wisselen tussen pagina 1 en 2.)

Categorieën