Ontheffing mogelijk voor niet-parkeren in de binnenstad

Ontheffing fiets

Wie boodschappen gaat doen in de Apeldoornse binnenstad kan de fiets niet zomaar overal neerzetten. Eén van de grote corona-maatregelen deze zomer betrof het parkeerverbod voor fietsen in het voetgangersgebied. De fiets kan nu geparkeerd worden in een van de (gratis) fietsenstallingen, binnen een wit-omrand fietsvak of op een plek buiten het voetgangersgebied.

Slecht ter been

Voor mensen die slecht ter been zijn of om een andere reden hun fiets nodig hebben in het voetgangersgebied, is zo’n parkeerverbod heel lastig. Zij kunnen daarom een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Komt u in aanmerking voor een ontheffing? Stuur dan een mail aan [email protected]. U ontvangt dan een kunststof label dat aan de fiets bevestigd kan worden. Handhavers zullen de fiets dan niet weghalen.

Info op website

De informatie nog even precies lezen op de website van de gemeente? Klik naar https://www.apeldoorn.nl/ter/fietsenstalling/Veelgestelde-vragen-over-fietsparkeerverbod-tijdens-corona.html?highlight=ontheffing,%20fiets

Categorieën