Gemaakt van recyclebaar bermgras

Nieuwe borden langs snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer

dav

De fietsborden (‘bebording’ in officiële termen) langs de snelle fietsroute van Apeldoorn naar Deventer zijn vernieuwd.

Positief is dat de naam van de route (F344) nu duidelijker terug te vinden is – in een donker vakje. Bij het ‘uitwisselpunt’ -bij Twello- is nu beter aangegeven dat rechtdoor naar het centrum van Deventer leidt, terwijl rechtsaf slaan je (via F144) bij het station van Deventer brengt.

Dat de afstand naar dat station ineens 50% groter is geworden (van 2 naar 3 km ?) en die naar Wilp de een km kleiner … dat gaan we nog eens goed checken.

Borden gemaakt van bermgras

De borden langs de route Apeldoorn-Deventer zijn geschikt om de recyclen. Het materiaal van de panelen is gemaakt van bermgras. Wanneer bestemmingen wijzigen of slechter leesbaar worden, kan men het paneel eraf halen en vermalen. Daarna kan van dit materiaal een nieuwe plaat worden gemaakt. Het betreft nog een proef die hopelijk navolging zal vinden.

Categorieën