Informatie van gemeente Apeldoorn

Fietsenstallingen in centrum langer open en extra parkeervakken voor fiets en scooter

Extra parlkeerplaatsen voor fietsen op zaterdag

Sinds zaterdag 6 juni geldt er in de binnenstad een fietsparkeerverbod. Om zoveel mogelijk ruimte te maken, mogen fietsen alleen nog in de fietsenstallingen en -rekken worden gestald.

Gelukkig hebben we in Apeldoorn maar liefst 6 ruime stallingen. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk van de stallingen gebruik kunnen maken, zijn de stallingen langer open. Ook komen er extra fietsparkeervakken en scootervakken buiten de stallingen. Ook aan brede fietsen en bakfietsen is gedacht.

Uitbreiding openingstijden
Bij de aanpassing van de openingstijden is rekening gehouden met de verschillende gasten in onze binnenstad. Wilt u uw fiets even snel kwijt voor een boodschap op de markt? Parkeer ‘m dan tegenover de markt in het fietsparkeervak (achter de bushaltes). Bezoekt u een restaurant in de binnenstad en gaat u op de fiets? Dan zijn er verschillende stallingen die tot laat open zijn. Ga je stappen tot diep in de nacht? Dan is de stalling Caterplein de beste optie voor je scooter of fiets. Ook kunt u nu op zondag bij elke stalling uw fiets kwijt.

Vanaf zaterdag 13 juni gelden de verruimde openingstijden. Deze vind u op www.apeldoorn.nl/fietsenstalling. Op onderstaand kaartje staan de stallingen en de extra parkeervakken aangegeven.

Kaartje fiets- en scooterplekken

Scooterparkeervakken
Omdat er in de stallingen niet altijd genoeg ruimte is voor alle scooters, zijn er twee extra parkeervakken gemaakt. In deze parkeervakken mag de scooter de hele week en 24 uur per dag staan.

Een vraag over het parkeren van uw fiets?
Op apeldoorn.nl/fietsenstalling ziet u een overzicht van veelgestelde vragen over het fietsparkeerverbod in de binnenstad. Staat uw antwoord er niet bij? Mail uw vraag dan naar [email protected].

Categorieën