Meer ruimte om te fietsen, om te wandelen, om te bewegen en om te leven

Landelijke actie Fietsersbond ‘Geef de straat terug’

Teken de petitie!

IMG_2020-06 Geef de straat terug

Is het lastig om afstand te houden op straat, als je wandelt of fietst? Dat komt door de keuzes die we gemaakt hebben. De coronacrisis maakt het pijnlijk duidelijk: er is te weinig ruimte op straat! En dat hoeft niet zo te zijn!

Het is tijd om radicaal anders te gaan denken over de inrichting van onze straten. Teken de petitie en geef de straat terug aan de mensen. Om te wandelen, om te fietsen, om te bewegen en om te leven.

Wat kun je doen?
Het is heel simpel: teken de petitie Geef de straat terug! en laat ons weten welke straat jij terug wilt hebben. Waar bankjes moeten komen, een speelplek voor je kinderen, een grasveldje om te sporten of waar je langs winkels kunt slenteren zonder om te hoeven kijken. De straat waar jij geen auto’s meer wilt zien rijden of je fiets niet meer op de stoep wilt parkeren.

Dik stratenboek
Zo maken we samen een dik stratenboek dat Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, namens jou begin oktober aanbiedt aan de regering. De 150 afdelingen van de Fietsersbond overhandigen het stratenboek aan hun gemeentebestuur. Een boek waarmee we om grote veranderingen vragen die je letterlijk meer ruimte geven. Zo zorgen we samen voor een prettiger leefomgeving, schonere lucht en een gezonder Nederland.

Klik hier en ga naar de petitie

Categorieën