Vlot en veilig van Apeldoorn naar Epe?

2017 Baronnenpad (2×3)

Nog steeds wordt er gesproken over een vlotte en veilige fietsroute van Apeldoorn naar Epe. Erg vlot gaat het echter nog niet.

In maart waren er twee druktebezochte informatie-avonden. Op enorme digitale schermen kon ieder zien wat het mogelijke alternatief is voor het Baronnenroute (voormalige spoorlijn) en opmerkingen daarover meegeven.

Twee tracees

Deze Veluweflankroute begint langs het Kanaal in Apeldoorn en dwarrelt (deels via nieuwe wegen) naar het zuiden van Vaassen. Beide routes gaan over het spoorbaanpad verder noordwaarts naar Epe. Voor elk van de routes is wat te zeggen, al heeft Fietsersbond Apeldoorn een voorkeur voor het spoorbaanpad.

Slechte zaak

Zo langzamerhand hopen we echter dat er in elk geval een veilige fietsroute komt. Want in het slechtste geval wordt de handdoek in de ring gegooid. Dat zou een hele slechte zaak zijn voor iedereen die met plezier wil blijven fietsen naar Epe!

Categorieën