Nieuwsbrief april 2019 levert veel reacties op

Kapelstraat fietsstraat

Onze april-nieuwsbrief kent maar één thema: de Kapelstraat. Een hot item, nu winkeliers en horeca zich roeren. Zij zouden het liefst zien dat hun straatje afgesloten wordt voor fietsers, zodat alleen terrasjes en voetgangers de ruimte delen.

Belangrijke verbinding van oost naar west

Fietsersbond Apeldoorn maakt zich sterk om deze doorgaande verbinding te behouden. Het is voor fietsers de enige manier om van oost naar west te fietsen door het centrum. Alle andere straten zijn een ‘no go’ tijdens de openingsuren van winkels. Zonder de doorgang via de Kapelstraat is het flink omrijden van Marktplein naar CODA. En van de winkelstraten naar huis, school of werk… Apeldoorn Fietsstad!

Reacties van leden Fietsersbond

Kort na het verspreiden van de nieuwsbrief waren er reacties van leden. Stuk voor stuk lieten ze weten dat ook zij het belang zien van de Kapelstraat, als doorgaande fietsroute: Fijn dat die route er is. En natuurlijk hou je als fietser rekening met voetgangers, lieten Fietsersbond-leden weten.

Ook steun van de politiek?

Een formeel antwoord op onze brief hebben we nog niet ontvangen. Ook is er nog geen besluit genomen. Daarom sturen we de politieke partijen in de gemeenteraad op korte termijn een brief, om onze zorgen ook aan hen kenbaar te maken.

Lees de nieuwsbrief

Nog niet gelezen? Bekijk de nieuwsbrief alsnog:

https://mailchi.mp/efffa8eb36b5/kapelstraat-k-voor-fietsers

Categorieën