Klarenbeek krijgt fietspad

Nieuw fietspad langs Elsbosweg

Fietspad-Klarenbeek-2

Al vele jaren heeft Klarenbeeks Belang aan de gemeente gevraagd een fietspad aan te leggen tussen Klarenbeek en Apeldoorn. Nu is het eindelijk zover: in 2019 wordt hiermee een begin gemaakt. Als Fietsersbond zijn we blij met de plannen van de gemeente. Fietsen van Klarenbeek naar Apeldoorn wordt zo een stuk veiliger én prettiger.

Het vrijliggende fietspad volgt de Elsbosweg. Het eerste deel daarvan komt -gezien vanaf de Polderweg, net buiten De Maten- aan de linkerkant. Op één punt kan deze weg niet worden gevolgd. Ter hoogte van de Traandijk maakt het toekomstige fietspad -volgens de huidige plannen- een slinger achter een woning langs. Dat baart bewoners zorgen, omdat bijvoorbeeld scholieren dan weer zouden kunnen kiezen voor de Elsbosweg.

Categorieën