Fietsinformatiedag Apeldoorn op 8 november

Veilig en plezierig blijven fietsen

Op een fietsparcours kunnen deelnemers hun behendigheid testen.

Op donderdag 8 november 2018 organiseert de Fietsersbond een Fietsinformatiedag voor alle actieve, oudere fietsers. Deze vindt plaats van 10.00 tot 15.15 uur in het Wijkcentrum De Groene Hoven aan de Koninginnelaan 280, 7315 EE Apeldoorn. Inloop is vanaf 9.45 uur.

Deelnemers nemen met hun eigen fiets deel aan deze dag, of het nu een gewone fiets is, een elektrische fiets of driewieler. Een informatieve en gezellige dag, zo bleek eerder al. Fietsen is immers leuk en gezond!

Gevarieerd programma

De dag bestaat uit verschillende onderdelen, zoals e-bikes uitproberen en voorlichting krijgen van een fietsenmaker over verschillende fietsen. Bovendien fietsvaardigheid oefenen op een fietsparcours, informatie over lokale verkeerssituatie, fietsgymnastiek en een korte fietstocht door de buurt. Tenslotte komt de wethouder of een ambtenaar van de gemeente Apeldoorn, om deelnemers te informeren over het fietsbeleid in de gemeente en kunt u uw vragen stellen.

Handige tips

Deelnemers aan eerdere Fietsinformatiedagen kijken er zeer positief op terug. Ze gaven aan dat het een leuke, actieve, leerzame en vooral ook gezellige dag is. Ook ervaren fietsers blijken veel handige tips en informatie te hebben gekregen.

Organisatie

De Fietsinformatiedag wordt uitgevoerd door fietsdocenten van de Fietsersbond. Het initiatief is een samenwerking met de gemeente Apeldoorn, Mobycon en Rovon.

Meer info en aanmelden

Aanmelden kan via de website van de Fietsersbond: www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Telefonisch aanmelden:  030 – 291 81 71.

Categorieën