“Bospaden op Veluwe slibben dicht met fietsers”

De Stentor, 7 mei 2018

“Bospaden op de Veluwe slibben dicht met fietsers”, meldde De Stentor op 7 mei. Ook op plaatsen waar fietsers de weg moeten delen met gemotoriseerd verkeer is het druk en kan dat leiden tot gevaarlijke situaties.

In het artikel komt Bert Middeldorp van de Fietsersbond Apeldoorn aan het woord. Concrete oplossingen voor de drukte zijn moeilijk te vinden, erkent ook de Fietsersbond. “Het is niet haalbaar overal op de Veluwe tweerichtingen fietspaden van 3,5 meter breed aan te leggen.” weet Middeldorp. “Dus zullen we het moeten doen met de ruimte die we hebben. De fiets-paden die de laatste jaren zijn aangelegd zijn al breder dan de schelpenpaden, waar de natuurorganisaties zo van houden. De drukte zie je vooral in de weekenden en op zonnige dagen.”

Er valt volgens Middeldorp veel te winnen met het opvoeden van fietsers. Weet hoe je je moet gedragen op de weg en het fietspad. “Binnenkort houden we daarom een Fietsinformatiedag voor senioren in Apeldoorn.”

Het hele artikel is te vinden op https://www.destentor.nl/…/bospaden-op-veluwe-slibben-dich…/

Aanmelden voor de Fietsinformatiedag kan via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen-gld/ of telefonisch bij de Fietsersbond: 030 – 291 81 71.

Categorieën