Fietsersbond en Wijkraad zeer bezorgd over uitrit vrachtverkeer Hornbach

Infographic

“Vrachtverkeer vanaf de toekomstige Hornbach-winkel in Apeldoorn kan voor onveilige situaties zorgen, of tenminste voor ongewenste verkeersbewegingen. Dat vrezen de lokale afdeling van de Fietsersbond en Wijkraad Zuidoost”, zo berichtte De Stentor op 24 april 2018.

De Fietsersbond beraadt zich op verdere stappen, omdat de huidige plannen zorgen voor onveilige situaties voor fietsers en ander verkeer. Wanneer het vrachtverkeer rechtsaf het terrein verlaat en direct via de spoorwegovergang verder gaat, volgt een lange route door De Maten. Ook zeer ongewenst.

 

Lees het artikel: https://www.destentor.nl/apeldoorn/zorg-over-trucks-vanaf-nieuwe-hornbach-in-apeldoorn~a5318062/

In het artikel: “De bouwmarkt komt op het terrein van de huidige Americahal, langs de Laan van Erica. Bezoekers kunnen de winkel bereiken via de weg De Voorwaarts. Daar ligt het probleem niet, wat betreft de Fietsersbond. Het knelpunt is een nieuwe weg voor vrachtwagens die de bouwmarkt hebben bevoorraad. Via die uitrit kunnen ze het terrein verlaten. De vraag is nog of de trucks linksaf of rechtsaf moeten gaan, maar volgens Jan Timmner en Ed Oldengarm gaat het hoe dan ook een ongewenste situatie opleveren.”

Categorieën