16 november 2016

Woensdag 30 mei: Fietsinformatiedag voor senioren

Op een fietsparcours kunnen deelnemers hun behendigheid testen.

Op woensdag 30 mei 2018 organiseert de Fietsersbond een fietsinformatiedag voor senioren. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Apeldoorn. Het is een unieke eendaagse cursus voor 65-plussers, rond het thema ‘Veilig blijven fietsen’.

De dag vindt plaats van 9.30 tot 15.30 uur in het Denksportcentrum aan de Dubbelbeek 24, 7333 NJ Apeldoorn. Deelname kost slecht 5 euro, inclusief koffie, thee en een lunch. Aanmelden kan telefonisch of per mail bij de Fietsersbond: 030 – 291 81 71 of www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.

Zowel de Fietsersbond als de gemeente vinden het belangrijk dat senioren plezierig en veilig kunnen blijven fietsen. Fietsen is immers gezond voor lichaam en geest. Maar met het ouder worden kan het ook lastiger worden. Er verandert veel, op wegen en fietspaden. Het is druk op de weg. Bij het ouder worden kan het moeilijker zijn om op de fiets te stappen. Daarover gaat deze cursusdag.

Fietsdocenten van Fietsersbond

Deelnemers zijn vanaf 9.15 uur welkom bij het Denksportcentrum, met hun eigen fiets of e-bike. Om 9.30 uur start het programma, dat eindigt om 15.30 uur. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsersbond.

Gevarieerd programma

Er is een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Ook komt er een fietsenmaker die fietsen kan keuren. Hij geeft tips over fietsen en over e-bikes. Op een fietsparcours kunnen deelnemers hun behendigheid testen. Een bewegingsdocent doet oefeningen met alle aanwezigen en geeft tips over hoe fit te blijven. Na de lunch maakt de groep een korte fietstocht. Tot slot komt de wethouder of ambtenaar van de gemeente, voor informatie over het lokale verkeersbeleid en het beantwoorden van vragen daarover. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en ook gezellig is.

Meer informatie of aanmelden

Aanmelden kan telefonisch of per mail bij de Fietsersbond: 030 – 291 81 71 of www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Ook senioren die niet in de gemeente Apeldoorn wonen, zijn van harte welkom.

Categorieën