Fietsend het jaar uit! Vrolijk praatprogramma, oudjaarsmiddag NPO Radio 1

31 december: live vanuit de grootste rijwielstalling ter wereld

Over fietsen hebben we allemaal een mening. Al was het alleen maar omdat we het allemaal doen. In een vrolijk praatprogramma op 31 december 2017 maakt NPO Radio 1 op een unieke plek de stand van zaken op. Van het imago van de fietser tot de veiligheid. Van de ongekende doorbraak van de e-bike tot de zelfrijdende fiets. Fietsend het jaar uit! wordt op oudjaarsmiddag van 14.00 tot 17.00 uur rechtstreeks uitgezonden vanuit de grootste rijwielstalling ter wereld, dit jaar geopend, bij Utrecht Centraal.

 

Gedragscode

Is een appverbod op de fiets echt een goed idee? Wat betekent de dumping van een paar duizend strooifietsen? Is het terecht dat fietsers in Groningen voorrang hebben op alle andere verkeer (en het in andere Nederlandse steden nemen)? Waarom werken ANWB en Fietsersbond aan een gedragscode voor fietsers? En beseffen we ons wel dat bestuurders in het buitenland superjaloers zijn op ons fietsbeleid?

Fietsprofessor

In Fietsend het jaar uit! komen op 31 december tal van ´gewone´ fietsers aan het woord. Maar ook fietsprofessor Marco te Brömmelstroet van de Universiteit van Amsterdam, fietsculturenkenner Angela van der Kloof, Arianne Schiereck, één van de bouwsters van de snelste fiets ter wereld, de Arnhemse´fietswethouder Geert Ritsema, directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond, hoogleraar Ouderengeneeskunde Rudi Westendorp en veel anderen.

Praat mee

Ook één van de zeventien miljoen Nederlanders die verstand heeft van fietsen? Kom naar de gloednieuwe rijwielstalling bij Utrecht Centraal, stal uw fiets en schuif aan! Of gebruik de NPO Radio 1-app om mee te praten.

Tim Knol

De beste singer-songwriter van Nederland Tim Knol speelt in Fietsend het jaar uit! live tracks van zijn album Cut the Wire, dat in 2018 uitkomt.

Fietsend het jaar uit! is een NTR-programma op NPO Radio 1 en wordt gepresenteerd door Jeroen Dirks. Oudjaarsmiddag, zondag 31 december 2017, van 14.00 tot 17.00 uur.

Categorieën

Anja Straathof

kengroeplid