Fietsdocenten gezocht

Vooral vrouwen welkom

De Fietsersbond is op zoek naar vrijwilligers die fietsdocent willen worden. Als fietsdocent geeft u fietsvaardigheidsles aan kinderen op de basisschool, voorlichting aan senioren en fietsles aan mensen van buitenlandse afkomst. De lessen hebben als doel fietsers zo veilig mogelijk aan het verkeer te laten deelnemen. Deze fietslessen en voorlichting zijn meer dan nodig! Omdat de Fietsersbond een toenemende vraag naar fietslessen heeft, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die we kunnen opleiden tot fietsdocent.

In Apeldoorn zijn zowel mannen als vrouwen welkom. “Het zou fijn zijn,” benadrukt fietsdocent en kerngroeplid Bert Middeldorp, “als een aantal vrouwen zich melden. Het komt regelmatig voor dat allochtone vrouwen (met een islamitische achtergrond) geen les willen of mogen hebben van een man.” Toch is de situatie in Apeldoorn (nu twee fietsdocenten) gunstiger dan in onze buurgemeenten Voorst, Epe, Ede, Barneveld, Deventer en Zutphen. Daar zijn er helemaal geen fietsdocenten.

Wat verwachten we van een fietsdocent?
· Affiniteit met fietsen
· Communicatief sterk (contact met gemeenten, scholen, ouderenbonden)
· Enthousiasme om voor de groep te staan
· Redelijk goede gezondheid
· Bereid zijn tot het volgen van de opleiding van twee dagen in Leeuwarden
· Gedurende het jaar inzetbaar (pieken in maart-juni en sept-okt).

Nog vragen? Mail dan even met Bert: [email protected].

Interesse? Meld u aan bij de Fietsersbond, afdeling Fietsschool: [email protected]. Laat weten waarom u gemotiveerd bent, dan nemen zij contact met u op. Nadere informatie over het programma, de locatie en tijden volgt. Meer informatie over de Fietsschool staat op www.fietsersbond.nl/fietsschool.

Categorieën