Veel aandacht voor snelfietsroute Apeldoorn-Deventer op 15 maart

Radio en TV Gelderland besteedden veel aandacht aan de overhandiging, vandaag, van het snelfietsrouterapport van de fietsersbondafdelingen Apeldoorn, Deventer en Zutphen aan de heer Penninx, portefeuillehouder van verkeer en vervoer binnen de Stedendriehoek en burgemeester van Voorst op diens gemeentehuis, zie het journaal van TV Gelderland. Die overhandiging gebeurde door Ed Oldengarm van Fietsersbond Apeldoorn, die zich hard gemaakt heeft voor het kritisch nalopen van de route en het mobiliseren van aandacht en support voor het optimaliseren van het traject en die met humor en realiteitszin de huidige stand van zaken schetste. De heer Penninx, zelf niet bang voor een flink stuk fietsen, was blij met het degelijke rapport en waardeerde de kritische maar ook loyale opstelling van de Fietsersbond. Hij beloofde dat de gemeente Voorst met name de kleine onvolkomenheden die gemakkelijk opgelost kunnen worden ook op korte termijn zal oplossen. De grotere (en duurdere) verbeteringen zullen meer tijd vragen.

Voorafgaand aan de officiële overhandiging schetste Wim Bot, beleidsmedewerker van de Fietsersbond, de historie van de snelfietsroutes en het belang ervan: goed voor ’t milieu, gezond en goed tegen overgewicht. Alphons Staffhorst, mobiliteitsmakelaar voor de Stedendriehoek, schetste de stimulerende maatregelen om meer woon-werkverkeer per e-fiets te laten plaatsvinden, zie http://www.slimmefiets.nl/

De bijeenkomst werd bijgewoond door zo’n 20 mensen, ambtenaren van de betrokken gemeenten, vertegenwoordigers van politieke partijen en leden van de Fietsersbond.

Lees verder

De gebruikte presentaties bij de overhandiging kunt u via de links hieronder downloaden.

 

presentatie_ed_oldengarm.pdf

presentatie_wim_bot.pdf

Categorieën