Gemeente Apeldoorn gaat fietspaden bij gladheid ook borstelen

De gemeente gaat bij gladheid een aantal fietspaden deze winter ook borstelen (en pas daarna strooien). Fietsersbond Apeldoorn is blij met dit besluit! In veel andere gemeentes zijn ervaringen opgedaan met het borstelen van fietspaden met veel betere resultaten dan het traditionele schuiven. In de laatste sneeuwrijke winters was de berijdbaarheid van fietspaden een probleem. Fietsersbond Apeldoorn gaat de resultaten van deze methode en de berijdbaarheid van fietspaden in het algemeen monitoren, zie Weg met gladheid op fietspaden. Lees het het bericht van de gemeente in het Apeldoorns Stadsblad van 21 december:

Gladheidbestrijding op fietspaden

Apeldoorns Stadsblad 111230

Gladheidbestrijding fietspaden, Apeldoorns Stadsblad 21 december 2011

Borstelen op fietspaden beter dan strooien

Gladheidbestrijding, visie Fietsersbond Apeldoorn

Categorieën