Doe mee met de Fietsersbond Bevrijdingstocht

2020-01 Nieuwsbrief fietstocht (plat)
Fietsen langs de IJssel

FIETSTOCHT VERPLAATST Zoals iedereen zal begrijpen, kan de fietstocht niet doorgaan in mei. We verplaatsen hem een jaar, naar mei 2021.

In de nieuwsbrief van januari werd het al aangekondigd: we gaan (eindelijk!) fietsen met de Fietsersbond. Gewoon een gezellige dag, waarbij je ook nog wat opsteekt. Op zaterdag 16 mei gaat het gebeuren. Het thema is 75 jaar bevrijding; interessant voor jong en oud. De tocht is gratis voor de leden van de Fietsersbond en een introducee. Aanmelden kan tot 1 mei via [email protected].

Verhalen over oorlog en bevrijding
De route gaat door de IJsselvallei, langs punten die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Regelmatig zal daarover iets verteld worden. De tocht is zo’n 50 km lang, en we fietsen met een snelheid van ca. 15 km/uur.

Tweemaal pauze
De fietstocht start om 10.00 uur bij Station De Maten. Rond 11.15 is een eerste pauze, waar de Fietsersbond alle deelnemers koffie/thee met gebak aanbiedt. Op de tweede pauzeplek is gelegenheid voor een lunch. Hier kunt u broodjes en drinken kopen, of uw zelf meegenomen boterhammen eten. De tocht eindigt bij ’t Sluisje.

Educatiefjes
Tussendoor hebben we nog wat speelse onderdelen, zoals een quiz (met prijzen!) Meld u snel aan en laat u verrassen. Vragen? Stuur een mailtje aan [email protected].