Nieuws

Slim & Snel naar het werk in de Stedendriehoek

Geplaatst op:
18-02-2017

‘Slim & Snel’-fietsers laten de auto staan en pakken de fiets naar hun werk. Zo beginnen ze de dag met een frisse start en fit gevoel. Slim & Snel-fietsers verbeteren het milieu, fietsen vlot de files voorbij en komen ontspannen aan op hun bestemming. Fietsen wordt nu nog leuker, doordat ze via de mobiele app sparen voor verschillende cadeautjes en kortingen.

Verslag ledenvergadering november 2016 online

Geplaatst op:
18-02-2017

Op woensdag 16 november 2016 had de Fietsersbond afdeling Apeldoorn haar jaarlijkse ledenvergadering. Naast de formele onderwerpen (zoals activiteiten en financieel verslag) werd er uitgebreider stilgestaan bij:

- activiteiten van afdeling Apeldoorn in 2016

- regionale ontwikkelingen: aanleg snelle fietsroutes en vernieuwing van het knooppuntennetwerk

- een boeiend verhaal met prachtige plaatjes en video's door gast Martijn Akkerman van Witteveen+Bos. Hij nam ons mee naar o.a. Londen, Letland en Schotland en liet zien hoe men daar werkt aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur.

Fietsersbond stuurt wethouder Kruithof brief over snelle fietsroute Apeldoorn-Vaassen

Geplaatst op:
17-01-2017

In De Stentor van 9 januari jl. stond een bericht over de snelle fietsroute Apeldoorn-Vaassen. Hierin werd een brandbrief aan de gemeente genoemd - afkomstig van de wijkraden WWNA, de Naald en Kerschoten - en het feit dat deze wijkraden op korte termijn een overleg hebben met wethouder Johan Kruithof. De afdeling Apeldoorn van de Fietsersbond was verbaasd over het artikel en het grotendeels oneens met de inhoud van de brandbrief. Daarop is ook door de Fietsersbond een brief gestuurd aan wethouder Kruithof en de gemeenteraad.

Nieuwjaarsborrel op maandag 9 januari 2017 19.45 uur in Dok Zuid

Geplaatst op:
25-12-2016

Nieuwjaarsborrel op maandag 9 januari 2017 19.45 uur in Dok Zuid

Martijn Akkerman bij ledenvergadering

Geplaatst op:
13-11-2016

Op woensdag 16 november is Martijn Akkerman (van adviesbureau Witteveen+Bos) te gast tijdens onze ledenvergadering in Apeldoorn. Hij zal vertellen over de fietsinfrastructuur in verschillende landen. Ter inspiratie een artikel van zijn hand, dat onlangs verscheen in een Indiaas (!) tijdschrift.

Ledenvergadering en thema avond afdeling Apeldoorn op woensdag 16 november 2016

Geplaatst op:
31-10-2016

Woensdag 16 november is weer onze ledenvergadering. Naast gebruikelijke zaken die horen bij een ledenvergadering zijn er twee thema's, t.w. speciale aandacht voor snelfietsroutes en het knooppuntennetwerk en daarnaast een kijkje in de Fiets- en infrastructuur in de landen om ons heen. Hoe doen zij het en wat doen wij niet goed of zelfs beter ?

Locatie is weer DOK Zuid en bijgevoegd diverse stukken waarin één en ander nader wordt uitgelegd.

Tot woensdag 16 november 2016 19.45 uur DOK Zuid 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn

Nieuwsbrief augustus 2016: Ruim baan voor de fiets!

Geplaatst op:
17-08-2016

In de augustus-nieuwsbrief van Fietsersbond Apeldoorn aandacht voor de Verkeersvisie 2016-2030 van de gemeente, de aanpassingen voor de fietsroute naar Deventer en van het knooppuntennetwerk op de Veluwe. Noteer nu alvast de datum voor de Ledenvergadering: woensdag 16 november vanaf 19.30 uur in Dok Zuid.

Verkeersvisie Apeldoorn geeft fiets belangrijke plaats

Geplaatst op:
15-08-2016

Begin juli 2016 heeft de gemeenteraad van Apeldoorn de Verkeersvisie 2016-2030 vastgesteld. Daarin staan drie kernopgaven: Apeldoorn fietsstad, meer openbaar vervoer op maat en bestaande wegen beter benutten en veiliger maken.

 

Paaltjes op fietspaden in Apeldoorn: stand van zaken

Geplaatst op:
27-07-2016

De afdeling Apeldoorn van de Fietsersbond heeft enkele jaren geleden een groot aantal paaltjes in Apeldoorn geïnventariseerd en daarover een rapport gemaakt en aangeboden aan de gemeente Apeldoorn. In eerste instantie kwam er op papier wel een positieve reactie, maar gebeurde er in de praktijk nog niet zoveel. Inmiddels is er vaart in gekomen en zijn veel situaties verbeterd. 

Fietsmaatje(s) voor Dick gevonden !!

Geplaatst op:
14-06-2016

Leuk artikel van journaliste Hanne Koops in de Stentor. Het vervolg op het verzoek van Dick Schijffelen om een fietsmaatje voor zijn tandem. Inmiddels al drie meldingen binnen.